Eroare
  • JFolder::create: Could not create directory
Imprimare
PDF

„Pomul verde”

pomul-verdeClădirea are o vechime considerabilă, iar după spusele bătrânilor, fundaţia ei ar fi fost pusă pe la 1670 , aici funcţionând un vestit han, denumit aşa după omonimul din Braşov, care-şi câştigase notorietatea. Este foarte posibil, fiindcă edificiul se află pe lungul drum comercial al Braşovului, ce străbate aşezarea de la un cap la altul.
După 1918, „Pomul Verde” devine, pentru un timp, casa de cultură a românilor, în care scop se amenajează la etaj o sală cu aproximativ 150 de locuri, unde au loc adunări sau manifestări cultural-artistice. După 1944 aici se oferă spaţiu pentru formaţiile artistice de amatori,  clădirea adăpostind biblioteca, ce beneficiază de un număr impresionant de volume.

Vizualizare exterioară permanentăFoto cca. 1900


{gallery}cristian-obiective/pomul-verde{/gallery}

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.