Eroare
  • JFolder::create: Could not create directory
Imprimare
PDF

Primăria

primariaDupă actul istoric de la 1 Decembrie 1918, Unirea cea Mare, cristolovenii îşi propun un program utilitar , în care se înscrie şi ridica-rea unui sediu nou pentru primărie, care funcţionase vreme îndelungată în incinta şcolii evanghelice. Şi, în consecinţă, în 1929 se realizează o construcţie, pe două nivele, cu sala de consiliu la etaj. Încăperile sunt dispuse în jurul unui hol central, ce comandă accesele şi circulaţia verticală. Faţada dinspre centrul săsesc afişează un balcon către piaţa flancată de şcoală, grădiniţă şi biserica-cetate. Prin construcţia clădirii primăriei, ansamblul arhitectonic al „agorei” centrale se împlineşte, căpătând mai multă unitate şi funcţionalitate.

Vizualizare exterioară permanentă


{gallery}cristian-obiective/primaria{/gallery}

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.