Eroare
  • JFolder::create: Could not create directory
Imprimare
PDF

Stejarii seculari

stejarStejarii seculari ai Cristianului sunt, cu siguranţă, ultimele mărturii ale unui întins codru, poate atunci când împărăţia apelor domina acest ţinut şi albia pârâurilor era departe de configuraţia din aceste zile. Codrul, populat cu fiare sălbatice sau năpăstuiţi în căutarea rostului şi a unui adăpost, era stăpânitorul absolut al meleagurilor din această zonă a Ţării Bârsei. Exemplarele solitare ale stejarilor, pe care îi întâlneşti în „Grădina lui Ion”, la „Fântâna Nişchii” sau pe „Dorobei” şi care se împuţinează pe timp ce trece, depăşesc vârsta de 400 de ani, intrând în aria de protecţie a monumentelor naturii.
Datorită abundenţei şi calităţilor lui, stejarul a fost ales ca simbol pe stema medievală a Cristianului. Pe fondul albastru şi roşu, despărţit în diagonală, este prezentă o ramură de stejar cu frunze, pe care creşte o ghindă, simbol al vieţii. Alături de ea, dar mai jos, e reprezentat un căpăcel, din care fructul lipseşte, ceea ce simbolizează lipsa înaintaşilor, a celor ce au murit, lăsând locul urmaşilor.

Vizualizare permanentă

{gallery}cristian-obiective/stejari{/gallery}

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.