Eroare
  • JFolder::create: Could not create directory
Imprimare
PDF
Sep
10

Reeditare pliant Comuna Cristian


In cadrul activităților post-implementare pentru proiectul Promovarea produselor turistice ale comunei Cristian – SMIS 26206 s-a reeditat pliantul de promovare pentru anul 2015. 

 

{gallery}festivaluri/pliant2015{/gallery}

Imprimare
PDF
Oct
01

Dublă sărbătoare în Comuna Cristian

06La ceasul la care recolta stă aşezată frumos în hambare, după o vară bogată, în care am celebrat obiceiul secerişului şi am refăcut călătoria bobului de grâu de pe câmp şi până în gura cuptorului, ne-am reîntâlnit în Comuna Cristian pentru a sărbători tradiţia şezătorii. DUMINICĂ, 29.09.2013, ne-am bucurat de o după amiază cu cântec şi dans, la o dublă sărbătoare : Zilele Comunei Cristian şi Şezătoarea Copiilor. Şi pentru că şezătoarea este un obicei străvechi care aduce laolaltă tineri şi bătrâni, pentru a depăna poveşti cu tâlc, a doini cântece transmise prin viu grai şi un prilej bun pentru a exersa şi a învăţa meşteşuguri de tot felul, am căutat să recreăm atmosfera tradiţională prin evenimentele pe care le-am desfăşurat.

Imprimare
PDF
Aug
19

Sărbătoare duminicală… pe Drumul Pâinii

01În zi de sărbătoare, așa cum este considerată orice duminică de către creștinii de la sate, am dus la bun sfârșit cea de-a treia ediție a Festivalului Drumul Pâinii din Comuna Cristian, județul Brașov. A fost însă o încheiere veselă și vioaie, cu joc și cântece populare, cu recitaluri pop-rock oferit de câteva violoniste de excepție, dar şi cu un recital extraordinar oferit de Rona Hartner. În toiul zilei i-am adunat pe cristoloveni spre zona de agrement printr-o paradă a interpreţilor şi dansatorilor care a traversat centrul istoric al Cristianului. În acompaniamentul orchestrei şi a chiuitului fetelor şi flăcăilor, cortegiul debordând de vitalitate i-a invitat pe localnici să participe la petrecerea care se pregătea la scena de pe stadion.

Imprimare
PDF
Apr
22

Comunicat de presă

inforegio-primariaProiectul „Promovarea produselor turistice ale comunei Cristian”, cod SMIS 26206, a fost depus de Comuna Cristian în cadrul Axei prioritare 5 cu titlul ”Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 pe Domeniul major de intervenţie 5.3 – ”Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

Imprimare
PDF
Aug
21

Drumul pâinii

afisdrumulpaniiLa ce te gândeşti când spui… vara la ţară? Poate la poezia lui Topârceanu şi la melodia cântată de Mircea Baniciu, acea lamentaţie mofturoasă a orăşeanului ajuns în sânul comunităţilor rurale,  epuizat de lipsa de „confort occidental”. Au cam trecut însă vremurile în care urbanizarea reprezenta modelul absolut al traiului civilizat şi sănătos… de la o vreme încoace, exasperaţi de viaţa în metropolă, de acele oraşe care au devenit un creuzet al toxicităţii, sătui de aglomeraţie, de uniformitatea peisajului şi de stresul urban, orăşenii se întorc azi, de câte ori au ocazia, pentru încă o cură în natură,   la ţară, acolo unde comunităţile conservă armonia cu mediul, acolo unde se deschid adevărate paradisuri ecologice, vegheate de înţelepciunea rurală străveche.

Imprimare
PDF
Iul
04

Spectacolul cavaleresc - „800 de ani de la intrarea cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei”

teu-micPrimăria Comunei Cristian şi Biserica Evanghelică Cristian au plăcerea să organizeze SPECTACOLUL CAVALERESC CU ARME ŞI CAI „800 DE ANI DE LA INTRAREA CAVALERILOR TEUTONI ÎN ŢARA BÂRSEI”, sâmbătă, 2 iulie 2011 ora 10.00, în Centrul Istoric al comunei.

Imprimare
PDF
Mai
17

Comunicat de presă

inforegio-primariaProiectul „PROMOVAREA PRODUSELOR TURISTICE ALE COMUNEI CRISTIAN” este depus de Primăria Comunei Cristian în cadrul Axei prioritare 5 a programului operaţional – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului și Domeniul major de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică a fost finanțat.

regio

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.